DE JAGUAR F-TYPE ZP EDITION – De limited edition

De Jaguar F-Type ZP Edition, een eerbetoon aan de laatste Jaguar F-TYPE. Een editie waarvan er slechts 150 exemplaren zijn, en 1 daarvan staat bij Jaguar Munsterhuis. Een auto geïnspireerd door een rijke en succesvolle autosportgeschiedenis, waar we jullie graag meer over vertellen!

Een Historische Inspiratie

In 1961 behaalde de Jaguar E-TYPE zijn eerste raceoverwinningen met twee licht aangepaste auto’s onder de projectnaam ZP. Deze overwinningen vormen nu de inspiratie voor de F-TYPE ZP Edition. Het exterieur in Crystal Grey, met lederen stoelbekleding in Navy Blue en Ebony, eert de auto waarmee Roy Salvadori de overwinning behaalde op het Crystal Palace-circuit.

Exterieurdetails

De auto heeft witte roundels op de portieren en een grille-omlijsting in Porcelain White Gloss. De sportieve uitstraling van de auto wordt daarnaast versterkt met exterieuraccenten in Gloss Black, 20-inch lichtmetalen velgen in Gloss Black en Diamond Turned Finish, en remklauwen in Gloss Black.

Exclusieve Interieuraccenten

Eigenaren worden herinnerd aan de historische achtergrond van hun auto met exclusieve details, waaronder een ‘One of 150’ SV Bespoke-plaquette en het woordmerk ‘F-TYPE ZP Edition’ op de spatborden, velgen, dorpellijsten en dashboard. Een uniek design van de stoelbekleding met smalle banen draagt bij aan de exclusieve uitstraling.

 

Krachtige Prestaties 

Met 575 pk, 700 Nm koppel en All Wheel Drive accelereert de ZP Edition in slechts 3,7 seconden van 0-100 km/h. Kortom biedt de auto een uitzonderlijke, op de bestuurder georiënteerde rijbeleving.

 

Heeft u interesse na het lezen van dit blog in de Jaguar F-TYPE ZP Edition? Neem gerust contact met ons op.