Jaguar Cabrio’s door de jaren heen

Vele Jaguar modellen zijn uitgebracht in cabrio, of ‘convertible’ uitvoering. Voor cabrio liefhebbers is Jaguar dan ook al jarenlang een geliefd merk. In dit artikel lichten we graag een aantal Jaguar cabrio’s uit, van de nieuwste modellen tot en met de oldtimers.

JAGUAR F-TYPE CABRIO – EEN INDRUKWEKKENDE SPORTAUTO

Laten we beginnen met de allernieuwste convertible van Jaguar, de Jaguar F-Type Cabrio

De Jaguar F-Type Cabrio is de meest sportieve auto die momenteel beschikbaar is van dit merk. Met zijn exclusieve uitstraling maakt de Jaguar grote indruk op de weg. De Jaguar F-Type staat bekend om zijn sportwagen dimensies en karakteristieke rijstijl. Ondanks zijn lage zitpositie op de weg is deze auto goed geschikt voor het rijden van lange afstanden.

De F-Type Cabrio is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder een 2.0 liter viercilinder turbomotor met 300 pk. Daarnaast is er ook een 3.0 liter supercharged V6 met 340, 380 of 400 pk. De krachtige uitvoering betreft de Jaguar F-Type SVR. Deze is voorzien van een 5.0 liter V8 die maar liefst 575 pk levert.

Het interieur van de F-Type Cabrio is indrukwekkend. Deze luxe tweezitter is gericht op het bieden van een uitmuntende rijervaring. De tellers zijn vervangen door digitale displays met hoge resolutie die u zelf naar wens kunt configureren.

Als u op zoek bent naar een mooie sportauto die goed klinkt, bloedsnel gaat en een spannende rijervaring biedt, dan is de Jaguar F-Type Cabrio dé sportieve cabriolet voor u.

 

JAGUAR XKR CABRIO – ADEMBENEMEND EN SPORTIEF

De Jaguar XKR Cabriolet is een sportieve auto met een adembenemend uiterlijk. De scherpe lijnen die typisch zijn voor Jaguar maken deze auto tot een elegante verschijning die uitblinkt in klasse. Maar de XKR is niet alleen mooi om te zien, want hij is ook een waar beest op de weg als het gaat om prestaties.

Het interieur van de auto is even indrukwekkend als het exterieur. Hoewel je geen hypermodern navigatiesysteem hoeft te verwachten, heeft de XKR een strak en modern interieur waarbij kwaliteit het belangrijkste kenmerk is.

Deze sportieve cabriolet is uitgerust met een krachtige V8-motor met een compressor en weegt slechts 1.715 kilogram. De XKR heeft 416 pk en een koppel van maar liefst 560 Nm. Dit resulteert in uitstekende motorprestaties en een heerlijk weggedrag. De XKR snijdt door de scherpste bochten heen alsof het niets is en de motor produceert een geweldig geluid dat zorgt voor een onvergetelijke rijervaring.

Als je in de XKR rijdt, is het direct duidelijk: deze auto is gemaakt voor de echte autoliefhebber.

 

JAGUAR XK8 CABRIO – EEN ELEGANTE EN KRACHTIGE GRAND TOURER

De Jaguar XK8 is een iconische auto die in 1996 werd uitgebracht en tot op de dag van vandaag bekendstaat als een echte Grand Tourer. De elegante en klassieke lijnen maken deze auto nog steeds een opvallende verschijning in het straatbeeld.

Met zijn kenmerkende koelopeningen en een zeer lange motorkap is de XK8 een cabriolet met karakter. De elektrisch bedienbare softtop, inclusief verwarmbare achterruit, is een bijzonder kenmerk van deze auto.

De krachtige atmosferische V8-motor van 4 liter met 294 pk maakt de XK8 cabrio tot een krachtpatser op de weg. Later werd daar de AJ34 4.2 liter V8-motor aan toegevoegd, waarmee het vermogen steeg naar 300 pk.

Met de Jaguar XK8 haalt u een echte Engelse sportauto in huis met slimme techniek, geweldige rijvaardigheden en een krachtige motor. Als u een mooi exemplaar vindt met een relatief laag aantal kilometers, dan raden wij u aan deze prachtige auto niet te laten staan.