WLTP: WAT IS DAT EIGENLIJK?

WLTP: WAT IS DAT EIGENLIJK?.

Goede vraag! U ziet deze vier letters tegenwoordig steeds vaker als u naar een nieuwe auto aan het kijken bent. Kort gezegd is het een nieuwe norm voor de meting van het brandstofverbruik van een auto. In dit blog vertellen we u waar de afkorting precies voor staat en wat deze norm precies inhoud. Veel leesplezier!

WORLDWIDE HARMONISED LIGHT VEHICLE TEST PROCEDURE

De WLTP, oftewel de Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure, is een gestandaardiseerde testmethode voor het meten van uitlaatgasemissies bij auto’s. Het is bedoeld om te bepalen of een auto voldoet aan de geldende emissienormen tijdens de typegoedkeuring.

De WLTP norm vervangt de NEDC-norm (New European Driving Cycle) omdat deze nauwkeurigere meetwaarden biedt voor het brandstofverbruik van auto’s met een benzine-, diesel- of hybride-motor.

Bij het kopen van een nieuwe auto geeft de WLTP een reëel beeld van de actieradius die u kunt verwachten van een enkele tankbeurt of lading.

WLTP EN BPM

De uitstoot en het brandstofverbruik van nieuwe auto’s wordt realistischer gemeten dankzij de WLTP. Dit kan betekenen dat de BPM op auto’s omhoog gaat.

Sinds 1 juli 2020 geldt de WLTP-CO2-waarde als grondslag voor de bepaling van de BPM. Omdat deze CO2 waarde hoger ligt dan de NEDC waarde kunnen er flinke verschillen in BPM optreden.

Ook is het zo dat een auto die rijker is uitgerust met opties een hogere CO2 uitstoot heeft volgens de nieuwe WLTP normen. Dit heeft te maken met een toename van het gewicht van de auto of een andere stroomlijn door bijvoorbeeld een aeropakket.

 

 

BEKIJK AL ONZE MODELLEN

De nieuwe meetgegevens bieden een nóg betere indicatie van de werkelijke prestaties die onze Jaguar motoren en aandrijflijnen in de praktijk leveren. We nodigen u graag uit om eens een kijkje te nemen naar onze actuele voorraad. Munsterhuis Exclusief biedt diverse nieuwe- en jong gebruikte Jaguar en Land Rover modellen.

BEKIJK ONZE VOORRAAD